PENGUNJUNG BARU BOLEH MULA DGN KLIK SOALAN LAZIM

Friday, February 4, 2011

DINAR DARUL TAKZIM- 0177675446 AURA AURUM TRADING

Assalamualaikum w.b.t dan salam sejahtera.


Berikut sy lampirkan gambar DINAR DARUL TAKZIM utk tatapan semua.


Harga akan dimaklumkan pada 7hb Feb 2011 jam 10pg.


Syukur Alhamdulillah AURA AURUM TRADING sekali lagi melangkah kehadapan apabila berjaya menerbitkan dinar yang dinamakan DINAR DARUL TAKZIM.  
Tujuan pengeluaran dinar ini adalah untuk mempercepatkan pengaliran dinar emas bergerak dalam masyarakat. "Langkah ini juga bertujuan memudahkan orang ramai khususnya di Negeri Johor  membeli, menjual dan menyimpan dinar emas. Sekaligus menggalakkan umat Islam menyimpan emas”.

Emas adalah sesuatu yang bernilai. Ia boleh menjadi barangan yang boleh dijual beli atau sebagai barangan yang digunakan dalam pertukaran barangan atau dikenali sistem barter. Namun kalau semua umat Islam mahu menggunakannya dalam muamalat harian, dinar dapat melaksanakan tugas tersebut kerana ia telah dilaksanakan pada zaman Nabi S.A.W, Umar dan khalifah-khalifah sesudahnya. Dari segi agama kita telah melaksanakan sunnah Nabi S.A.W.
Syarikat AURA AURUM TRADING memperkenalkan DINAR DARUL TAKZIM.

Spesifikasi:

1.            Ketulenan Emas – 916 @ 22K
2.            Berat Dinar - 4.25gram
3.            Diameter - 21mm 
4.            Kondisi - BARU

DINAR DARUL TAKZIM ini ditempa oleh GOLD DINAR ENT. Sebuah syarikat yang dimiliki oleh Bumiputera sepenuhnya. Maka ia adalah dinar EMAS tempatan. Hakcipta dan rekabentuk DINAR DARUL TAKZIM adalah eksklusif. Dinar ini bukan keluaran Negeri Johor.

Dinar ini dijual tanpa sebarang packaging khas & sijil bagi tujuan mengurangkan kos dinar.( Sijil akan disertakan pada 20  Feb 2010)
 Walaubagaimanapun, jika terdapat keraguan mengenai ketulenan dinar ini, tuan & puan boleh memeriksa sendiri dengan mesin ujian ketumpatan sama seperti yang terdapat di Ar-Rahnu seluruh Malaysia. Jika terdapat perbezaan yang nyata dari segi ketulenan EMAS tersebut dengan apa yang dispesifikasikan, pihak pengeluar DINAR DARUL TAKZIM bertanggung jawab mengantikan dengan dinar yg baru.
Gambar Depan & Belakang

Semoga rakyat Malaysia dapat memilikinyaUsaha untuk mempermudahkan masyarakat menyimpan Emas
Semoga usaha kecil ini dapat menarik minat orang ramai memiliki Emas

 Anggaran Saiz Dinar Darul Takzim
Boleh di pajak di KPMNJB
Bagi yang berminat, bolehlah menghubungi saya:

Aura Aurum Trading 
017 767 5446 
 013 778 5446

1 comment:

Anonymous said...

en...en berada area mane? saya berminat dengan dinar darul takzim ni la... tp saya prefer utuk berurusan secara bersemuka utk mngelkkn berlakunya aktvt riba

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

al kahfi

Jom ke fanpage kami