PENGUNJUNG BARU BOLEH MULA DGN KLIK SOALAN LAZIM

Monday, March 1, 2010

Jom pakat tambah stok 20g anda



20 g utk dimiliki tgk harga di sebelah ...
sms 0177675446

Kenapa saya memilih emas? beberapa sumber dr laman web

Sumber : http://www.bebas-hutang.com/

Sebelum sy explore lebih berkenaan pelaburan dengan emas fizikal, mari kita sama2 tgk dulu trend harga emas sejak beberapa tahun yg lepas…secara overall, kite tahu harga emas ni naik, tapi bagaimana trend kenaikan ini berlaku?…pada sy, kite kena tahu trend ni supaya projection dan focus kite betul…lagi satu utk memaksimakan profit
Chart kat bawah ni adalah gold price in RM/g bagi 2 tahun yg lalu…kite boleh lihat ade trend turun dan naik, tapi secara overall bagi 2 tahun, kenaikan adalah sebanyak 59.5%

hampir sumer komoditi diniagakan dalam USD…begitu juga gold…jadi ape impaknye kepada RM bile diniagakan dlm USD…Chart kat bawah ni adalah trend gold price in USD/g…jika kite compare dgn chart kat atas tadi, iaitu dlm RM, tak byk beza…dan dlm 2 tahun, kenaikan adalah 53.8%

Chart yg ke-3 ni pula adalah gold price in RM/g bagi 5 tahun yg lepas…tak perlu nak dijelaskan, dah terang2 selepas 5 tahun harga emas naik sehingga 149%…wowow…byk tuh kalau nak compare dgn ASB ke UT ke

Kesimpulan (dgn ilmu yg tak seberapa):
Nak invest dlm gold, rasanya tak rugi…cuma utk short term, 3-6 bln, kena tgk trend…utk memaksimakan profit, dan supaya boleh capai target utk dpt profit dlm 3-6 bln…tapi kalau nak invest for long term, beli bila2 pun tak kesah…dah tentu naik
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

al kahfi

Jom ke fanpage kami

There was an error in this gadget