PENGUNJUNG BARU BOLEH MULA DGN KLIK SOALAN LAZIM

Friday, November 13, 2009

Emas itulah hartamu yang sebenarnya!

Dihiaskan kepada manusia: kesukaan kepada benda-benda yang diingini nafsu iaitu wanita-wanita dan anak-pinak; harta benda yang banyak bertimbun-timbun, dari emas dan perak; kuda peliharaan yang bertanda lagi terlatih; dan haiwan-haiwan ternak serta kebun-kebun tanaman. Semuanya itu ialah kesenangan hidup di dunia. Dan (ingatlah), di sisi Allah ada tempat kembali yang sebaik-baiknya (iaitu Syurga). [Ali Imran: ayat 14] Iklan

Surah Ali Imran, ayat 75 menyebutkan: "Dan antara ahli kitab, ada orang yang kalau engkau amanahkan dia menyimpan sejumlah besar harga sekali pun, dia akan mengembalikannya (dengan sempurna) kepada kamu dan ada pula di antara mereka yang kalau engkau amanahkan menyimpan hanya satu dinar saja dia tidak akan mengembalikan kepada kamu, kecuali kalau kamu selalu menuntutnya."


Emas kekal sehingga ke akhirat!
Nampaknya emas dan perak ini berperanan juga di negeri akhirat kelak, sama ada dalam syurga atau neraka. Tuhan menyebut di dalam al-Quran betapa orang yang kufur dengan nikmatNya akan dibakar bersama emas dan perak tersebut.


Tidak disebutkan tentang duit ringgit, dollar Amerika, Rupee, Rupiah Indonesia, pesos Filipina atau New Shekels (ILS) di Israel.

Ini kerana, kertas ini adalah ciptaan manusia yang tiada nilainya di dunia ini pada hakikatnya. Tapi, emas adalah sejenis logam ciptaan Allah s.w.t yang bersifat kekal sehingga ke akhirat kelak!

Thursday, November 12, 2009

BACA E-BOOK UNTUK YANG BARU MENGENALI EMAS

Assalamualaikum dan salam sejahtera para pembaca budiman,

Jika anda seorang yang ingin mencuba dalam pelaburan emas sila baca e-book ini dulu.


Sejak saya membaca ebook ini saya telah berupaya menyimpan emas seperti ini. Anda bila lagi?? Mula kan dgn 1 Dinar atau 20g EMAS. hubungi sy Cikgu Azrul 0197127675


Wednesday, November 11, 2009

HARGA MENCANAK LAGI..


Tuan-tuan dan puan -puan cepat tukarkan RM anda dengan EMAS.

KIJANG EMAS dah NAIK +-8 % dlm SEBULAN..ASB 8% SETAHUN....

harga utk 1 oz Kijang emas 5 OKT 2009 = RM 3619.00
Harga HARI INI   11/OKT 2009           =  RM 3897.00

Untung SEBULAN RM278/3619 x % =  7.6% hiihi baru SEBULAN BAYANGKAN SETAHUN..
( p/s keuntungan harga selling dijual pada org..harga semasa - harga beli )



Monday, November 9, 2009

HADIS TENTANG DINAR

Abu Bakr ibn Abi Maryam reported that he heard the Messenger of Allah, may Allah bless him and grant him peace, say: "A time is certainly coming over mankind in which there will be nothing [left] which will be of use save a dinar and a dirham."
(The Musnad of Imam Ahmad ibn Hanbal)

Saturday, November 7, 2009

BIJAK WANG - PROGRAM TV3 PELABURAN EMAS

Hehe antara isi penting program ni.

1. Emas dlm 5 tahun kebelakang ni harga naik dlm 250% huhuh 50% setahun tu..ASB 8% setahun..so pepandai la kira ek..

2. Skang harga emas +-USD1100 so Mantan Pengerusi BSKL sebut kemungkinan Emas akan cecah USD2000!! hihi pepandai la kira emas yg anda beli rege sekarang.

3. USD  akan terus merudum kalo masyarakat antarabangsa start urusniaga dlm bentuk EMAS dan lupakan USD utk jual beli dan eksport import..hihihi

4. Better beli emas TULEN 999 tp kalo nak li 916 pon ok janji EMAS

5. Semoga anda pepandai la wat kira-kira utk PELBAGAIKAN PORTFOLIO PELABURAN ANDA.

Wednesday, November 4, 2009

PROMOSI KEMBALI RM520 SAHAJA..Mari Pelbagaikan Koleksi Dinar Anda..


STOK   5 keping untuk di jual..( tinggal lagi 2 keping !)


BERAT 4.25g emas 916

So kepada para penyimpan EMAS fikir-fikirkan lah..

InsyaAllah kita akan memperolehi keberkatan dalam menyimpan emas. Amiin
                                                                                                          Sampul 1 Dinar Kelantan

PROMOSI 1 DINAR 1 FAMILY KEMBALI

1 dinar kelantan utk dimiliki RM520 sekeping .
Berat 4.25 g emas 916. sama je dgn 1 dinar Public Dinar tu dr segi berat. Sesuai utk para PENYIMPAN..

SMS utk tempahan 0197127675

Tuesday, November 3, 2009

HARGA EMAS YANG PERNAH DIBELI

STOK Harga Penjual
1 x Dinar Public Dinar = RM495 ( tak ingat la pulak ) hari ini rm544
1 x Dinar Kelantan = RM485 ( ar rahn Bentong ) hari ini rm520
1 x 20gram = Rm2390 ( pokli ) hari ini rm2625
1 x 5 dinar = RM2500 ( abg omar kulim ) hari ini rm2710
1 x 1oz kijang Emas = RM2825 (maybank Tg malim) hari ini rm3873
1 x 1/2oz = RM1800 ( maybank KL ) hari ini rm1963
1 x 1/4oz = RM890 ( maybank KL ) hari ini rm1005
1 x Saudi Gold 8gram = RM550 ( cikgu awi ) hari ini rm1016

Adakah anda hanya melihat gelombang kenaikan harga EMAS tanpa membuat apa-apa.. Mulakan menyimpan 1 Dinar utk keluarga ANDA!!

HArga hari ini memang mengancam...

Sunday, November 1, 2009

RAKAN -RAKAN NILAIKAN RM500 (BONUS) ANDA BERBANDING 1 DINAR 2010 NNT


Tapi kalau ada RM5000, mari tukar kan RM5000 anda kepada 2 keping 5 DINAR
Selamat jer simpan 5 dinar ni berbanding RM5000

lanjut tentang Dinar www.publicdinar.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

al kahfi

Jom ke fanpage kami

There was an error in this gadget