PENGUNJUNG BARU BOLEH MULA DGN KLIK SOALAN LAZIM

Friday, October 9, 2009

Pengalaman Jual Beli Emas

saya membeli emas 20gram PG dari pokli ( bln ramadhan RM2390 rasanya ) pastu sy mula tayangkan emas tu kepada rakan2 . ramai yg mula sedar dan tertarik tp kekurangan modal.. sy terus menyebarkan kelebihan menyimpan emas ni tanpa jemu. akhirnya lepas raya saya berjaya menjual emas saya. dan mendapat banyak tempahan 20gram..syukur Alhamdulillah.. pasni target nak jadi Agen pulak..nak merasa pegang EMAS banyak2 then leh keluarkan zakat utk fakir miskin. kalo kita miskin cmne nak kuarkan zakat..hehehe

ni gambar yang menjadi inspirasi ..gambar dr wbsite pokli..

Syiling Dinar ku yang Pertama


Syiling 1 dinar ini di jual oleh seorang sahabat dari Internet.. tak pernah bersua muka n penghantaran syiling pon hanya kami berdua jer tau..( itu pon kalo sahabat internet ni tak bagitau org...hehehe )


Nak kumpul sebanyak yg mungkin 1 dinar ni sebab leh wat koleksi cam http://www.pokli..com/( org pertama yg jual emas pada saya)

Dinar dan Emas

"Dihiaskan (dan dijadikan indah) kepada manusia, kesukaan kepada benda-benda yang diingini nafsu, iaitu perempuan-perempuan dan anak-pinak, longgokan harta benda yang banyak berpikul-pikul, dari EMAS dan perak, kuda peliharaan yang bertanda, lagi terlatih, dan binatang-binatang serta kebun-kebun tanaman. semuanya itu adalah kesenangan hidup di dunia(yang bersifat sementara). dan (ingatlah), pada sisi Allah adalah tempat kembali yang sebaik-baiknya (iaitu syurga yang kekal abadi).
(Surah Ali Imran, ayat 14)

Setelah membaca terjemahan ini
ermmm..semakin kuat semangat untuk menyimpan EMAS..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

al kahfi

Jom ke fanpage kami