PENGUNJUNG BARU BOLEH MULA DGN KLIK SOALAN LAZIM

Friday, October 29, 2010

1 DINAR RESTU

Paling murah dipasaran
Jenis: Syiling Emas
Kilang: Tempatan
Berat: 4,25 gram
Kemurnian: 917 (22K) Emas
Sijil : Tiada
Bekas: Kapsul Plastik
Keadaan: Cantik

Sijil Tiada?
Penerbitan sijil adalah kebijaksanaan dari kilang. Sebahagian besar dari syiling emas dunia (Maple Leaf, Australia Kangaroo, Krugerrand, dll) yang dicetak dan dijual tanpa sijil. nilai emas mereka masih bernilai walaupun tanpa sijil.
 
Hubungi 0177675446 utk membelinya.

Kenapa kena simpan EMAS?

Assalamualaikum ramai yang minta testimoni dan bukti harga emas tahun lepas.. Disini sy kongsikan beberapa resit asal rakan2 emas..

 


Klik gmbr utk besarkan



Resit En Syukor 100g baru RM10,180  - 18/12/08


Resit En Wazir 20g RM2464.00 - 30/10/2009

Resit En Azman 1 Dinar RM 476.00 sahaja 26/8/2009


Resit En Amir 1 Dinar Rm496.00 - 10/9/2009


So anda telah lihat bukti?
Sila ke link ini pula utk lihat bukti yg lain.. http://www.auraurum.com/search/label/sejarah 

Bandingkan harga sekarang..ketika catatan ini di tulis 



Adakah anda ingin tunggu lagi ?

SIMPAN LAH WALAU 1 DINAR

HUBUNGI 017-7675446 AZRUL utk memilikinya..


Friday, October 22, 2010

Jualan Sempena Hari Gaji





SET DIRHAM KELANTAN LENGKAP
RM684 



Pilihan utk 10gram EMAS 999.9 Syiling Bunga Raya .
harga tlg sms dulu..gerenti puas hati
RM15XX shj!!
                              


1 oz = 31.1gram PERAK 999 Silver American Eagle RM120 ( 6 pcs lagi )
2 Dirham Kelantan  RM36 shj ( 40 pcs lagi ) 


Stok 1 Dirham Muslim/DGE/Malaysia RM20 sahaja!!




NOT FOR SALE



BERMINAT SILA HUBUNGI
017-7675446 AZRUL





Tuesday, October 19, 2010

7 LANGKAH MENJADI AGEN PUBLIC GOLD



Berminat menjadi TOKEY EMAS? Ikuti langkah berikut:


7 LANGKAH MUDAH MENJADI AGEN


No 1: Call dan ambil nama serta nombor introducer ( saya la tue )


Nama introducer:  Azrul Syahrizan bin Ab Rahman


No. Introducer : A 0419


No. Phone : 017-7675446


No . 2 : Download BORANG PENDAFTARAN AGEN ( klik je perkataan bergaris tu )


No. 3 : : Isikan butiran diri dan nama introducer dan number introducer saya seperti berikut




No 4 : Buat bayaran ke pihak Public Gold mengikut nilaian barangan yang anda lock dengan saya dan sila faxkan ke public gold penang 04-6464916 seperti berikut :




i. Salinan kad pengenalan  ( photostat dpn belakang )




ii. Slip bank in ( Anda akan dpt resit dr Maybank/Public Bank/ Bank Islam, sila simpan resit! )


iii. Resit tempahan/ Sales Order ( akan di emailkan oleh Public GOld )




iv. Borang pendaftaran agent ( isi borang yg anda dowload td  )




No 5: Anda terima nombor agen dan surat lantikan agen


No 6 : Anda akan ambil stok setelah di stok sampai di cawangan yang anda pilih atau melalui Master Dealer anda. ( ikut negeri masing2 )


No 7 : SEKARANG anda sudah bergelar TOKEY EMAS dan boleh berniaga emas menggunakan harga semasa 24 jam mengikut harga papan di laman web public gold.


@ anda kena bawa semua salinan original ketika membuat tuntutan emas yang anda beli sebagai bahan bukti. Jika melalui agen anda item yang sama perlu diserahkan bersama surat kebenaran rasmi pengambilan emas anda.


HUBUNGI SEKARANG




AZRUL 017-7675446

Thursday, October 14, 2010

Ingin menjadi PELABUR, PENYIMPAN + TOKEY EMAS?

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Apa khabar pembaca semua? Harap sihat sejahtera adanya… saya kat sini sihat dan bertambah teruja… mengapa saya teruja ye?


Sebenarnya ada satu perkara yang sangat mengembirakan yang perlu saya kongsikan bersama anda.


Saya gembira kerana Public Gold kini telah menawarkan peluang kepada individu untuk menjadi agen mereka dengan modal yang sangat berpatutan.


Ini membolehkan anda mendapat keuntungan melalui perniagaan emas tanpa memerlukan modal yang besar.


Dengan kata lain anda boleh menjadi pelabur + berniaga emas .


Satu seminar akan di adakan seperti di bawah:


( klik gambar utk besarkan)


Pendapat saya.


Pada pendapat saya modal tersebut adalah sangat rendah bagi business emas ini. Satu peluang keemasan yang perlu diambil.


Dengan menjadi agen Public Gold anda boleh membeli dan menjual emas pelaburan Public Gold.


Emas pelaburan memang senang dijual. Very hot item


Gold Bar 20 gram, 50 gram dan gold coin 50 gram


Dinar Emas 1 Dinar, 5 Dinar dan 10 Dinar


Kebaikan menjadi agen Public Gold.

Memandangkan saya sendiri telah menjadi agen Public Gold, maka saya boleh bercerita tentang kebaikan menjadi agen dengan panjang lebar:

1. Produk Public Gold sangat senang dijual. Ini kerana Public Gold menjual emas pelaburan dengan harga yang lebih rendah berbanding harga kedai emas.
Perbezaan diantara harga belian dan jualan sekitar 5% – 6% adalah sangat kecil.

2. Gold bar Public Gold tetap diterima walaupun calar dan bengkok, asalkan beratnya tetap sama. Jadi, peace of mind kepada pembeli emas Public Gold nie.

3. Stok yang sentiasa ada. Walau harga emas naik atau turun, kita tetap boleh order daripada Public Gold. Tak pernah mereka cakap stok tak ada. Stok sentiasa ada.

4. Agen diberi pamplet secara percuma oleh syarikat. Jadi senang nak buat promosi.

Dengan pamplet, Senang sikit nak promote.

Faedah menjadi Agen – Komisyen jualan.

Dalam surat tawaran Public Gold memberi komisyen sebanyak 1.5% untuk jualan dan 0.3% untuk belian semula. Maksudnya, kalau anda order stok daripada Public Gold maka anda akan dapat komisyen 1.5% (daripada nilai jualan).

Jika anda menjual emas semula kepada Public Gold, maka anda akan dapat 0.3% komisyen (daripada nilai keseluruhan emas).


Tetapi jika anda pandai mengatur strategi, maka anda boleh mendapat komisyen yang lebih tinggi seperti 5% ke 6% untuk setiap jualan. Strategi ini telah saya ajarkan kepada pembaca jutawanemas yang menjadi agen.

Seronok bila dapat bantu orang buat duit nie…

Kesimpulan.
Bagi saya, ini adalah satu peluang yang sangat baik bagi anda memiliki perniagaan emas sendiri.

Jika anda mempunyai modal dan juga keinginan untuk mencari perniagaan yang menguntungkan, maka menjadi agen Public Gold merupakan pilihan yang baik. Bukan sekadar mendapat keuntungan, namun ini adalah peluang bagi anda untuk berkongsi ilmu berkenaan kepentingan emas dengan masyarakat di luar sana.
Jika berminat, hubungi saya di talian 0177675446

Saya amat gembira sekiranya dapat membantu anda menjadi usahawan emas yang berjaya!!
Apa tunggu lagi, rebutlah peluang ini sekarang!

DINAR MUSLIM DAN DIRHAM MUSLIM

Salam ukhuwah kepada semua pengunjung yang dihormati. Semua anda berada dalam keadaan sihat walafiat. Hari ini saya ingin bercerita tentang menyimpan Dinar dan Dirham.


1. Dinar Muslim
Ramai yang sudah mengenali Dinar Muslim dan masih ramai juga yang belum mengenalinya. Dinar Muslim merupakan syiling emas dari emas 916(22K). Ukuran berat untuk satu Dinar Muslim ialah 4.25gm. Dinar Muslim dikeluarkan oleh Emirates Gold (DMCC) , singkatan dari Dubai Multi Commodities Centre (DMCC). Sebagaimana Emirates Gold, Dinar Muslim juga menepati mutu piawaian emas antarabangsa (International Standard).


 
 
 
 
 
 
 



 
Peminat dinar/emas boleh mendapatkan samada Dinar Muslim atau Emirate Gold dari saya.
 
MENGAPA PERLU MENYIMPAN DINAR?:

- Dinar merupakan matawang sunah - Ia mempunyai nilai yang tersendiri (intrinsic value) - Nilainya diterima tidak kira di mana (accepted worldwide) - Nilainya seiring dengan harga barangan (value increase) - Perlindungan dari inflasi (hedge against inflation)
 
Selamat mengumpul Dinar Muslim.

Anda boleh menempah koleksi Dinar Muslim daripada saya 0177675446

TUKARKAN SIMPANAN DARI RINGGIT KEPADA DINAR




SIMPAN RINGGIT, SUSUT NILAI; SIMPAN DINAR, BERTAMBAH NILAI

ps: DIRHAM MUSLIM next posting

1 Dirham = RM18.00 shj

                                SIMPAN PERAK HARI INI SEMENTARA MASIH MURAH


Tuesday, October 12, 2010

GELANG KANAK-KANAK DAN DEWASA UTK DI JUAL MASIH RM138/g

LELONG LELONG LELONG!!
update 14 okt

Walaupun HARGA EMAS 916 FGJAM dah RM 151/g bermula hari ini

Saya masih menjual RM138/g LESS RM13 dan TANPA KOS UPAH

KESEMUA ITEM ADALAH EMAS BARU



Rantai Tangan Emas BARU,
Berat=5.64g,
Panjang=cm,
Harga=RM138/g
Harga Bersih=RM 778.00



                                              
 
 
Rantai Tangan Emas BARU,
Berat=7.02,
Panjang=17cm,
Harga=RM138/g
Harga Bersih=RM 968.00 tq Cg Nizam

Rantai Tangan Emas BARU,
Berat=7.72g,
Panjang=14cm,
Harga=RM138/g
Harga Bersih=RM 1065.00



Rantai Tangan Emas BARU,
Berat=10.18g,
Panjang=16cm,
Harga=RM138/g
Harga Bersih=RM 1404.00

Rantai Tangan Emas BARU,
Berat=10.01g,
Panjang=16cm,
Harga=RM138/g
Harga Bersih=RM 1381.00




TAK SEMPAT AMBIK GAMBAR

Rantai Tangan Emas BARU,
Berat=15.81g,
Panjang=17cm,
Harga=RM138/g
Harga Bersih=RM 2181.00


Rantai Tangan Emas BARU,
Berat=14.45g,
Panjang=17cm,
Harga=RM138/g
Harga Bersih=RM 1994.00







Monday, October 11, 2010

Sejarah Kenaikan Harga Emas lebih tepat dikira melalui harga kijang Emas berbanding harga di KITCO...

Assalamualaikum w.b.t


Hari ini ramai yang membuat pengiraan kenaikan harga emas di laman web www.kitco.com sebagai panduan kenaikan harga emas. Tetapi saya suka melihat trend kenaikan harga emas ini di laman http://www.bnm.gov.my/index.php?ch=12&pg=141 kerana harga yang dipaparkan adalah dalam Ringgit Malaysia. Sedangkan harga di kitco dlm USD tanpa mengira pertukaran matawang asing diantara RM dan USD.

Berikut senarai harga kijang emas dlm 9 tahun kebelakangan ini.

Semua data ni anda boleh dapat di http://www.bnm.gov.my/index.php?ch=12&pg=141

Kijang EMas 1 oz ialah Syiling keluaran Bank Negara Malaysia yang seberat 31.1gram


Kijang Emas 1 oz pada 10/10/2001 RM1,164
Kijang EMas 1 oz pada 10/10/2002 RM1,293
Kijang Emas 1 oz pada 10/10/2003 RM1,495
Kijang EMas 1 oz pada 11/10/2004 RM1,704
Kijang Emas 1 oz pada 11/10/2005 RM1,893
Kijang EMas 1 oz pada 10/10/2006 RM2,239
Kijang Emas 1 oz pada 11/10/2007 RM2,630
Kijang EMas 1 oz pada 13/10/2008 RM3,190
Kijang Emas 1 oz pada 12/10/2009 RM3,721
Kijang EMas 1 oz pada 11/10/2010 RM4,431 ( harga semalam )

Semua data ni anda boleh dapat di http://www.bnm.gov.my/index.php?ch=12&pg=141

sambung esok dpt panggilan kata FGJAM naikkan harga emas hehehe rujuk sini http://www.fgjam.org.my/

p/s kalo rajin layari http://www.publicgoldjohor.blogspot.com/
p/s Jika anda ingin belajar memiliki Emas dan Perak boleh hubungi saya.

Ikhlas
Azrul Syahrizan bin Ab Rahman
0177675446

Saturday, October 9, 2010

MEGA SALE SEMPENA 10.10.10

10 ITEM UTK DIJUAL PADA 10.10.10 - update 10.10.10 11.10.10 13.10.10

1. 10 pcs  7 pcs  4 pcsx 1 oz silver coin (latest stok !!) - RM120


2. 10 pcs x 1 Dirham - RM16/pcs - ada lagi



3. 10 pcs  4 x utas rantai tangan EMAS 916 baru ( RM136/g - less Rm10 dr kedai emas RM146/g


4. 10 pcs  3 pcs x 1g IAR SOLD OUT


5. 10 pcs  8 pcs x 2 dirham kelantan - RM32/pcs





6. 10 unit  9 unit x 50g Silver Raw RM135/unit SOLD OUT





7.                                10 pcs  4 pcs x 2 dirham perak Wakala Induk - RM40.00/pcs


8.                                  1 pcs x 1000g ( 1kg ) Public Silver bar - RM3010


9. 1 pcs x 500g Public Silver Bar - RM1560



10. 100 pcs  60 pcs x 1 Dirham Muslim - RM15.00/pcs

JUALAN KHAS 2 set shaja utk PENYIMPAN
BELI 1 Dinar Muslim FREE 1 Dirham!!
RM610 sahaja
( wow !! arini sahaja esok dah rm620 )
SOLD OUT


                                  Dinar Muslim dan Dirham Muslim
HUBUNGI 017-7675446 Azrul

Wednesday, October 6, 2010

RAGAM PEMERHATI/PEMBELI/PELABUR/PENGEDAR EMAS

Salam, melihat harga emas yang menunjukkan peningkatan secara mendadak pada awal bulan 10 ini, berbagai ragam yang dapat saya lihat dari pelabur pelabur emas.kita lihat kategori orang di bawah:


1. Orang yang tidak melabur dalam emas.

– tidak tahu menahu pun tentang kenaikan harga emas( Paling rugi). Confirm bukan pembaca blog ini sebab kalau baca blog ini tentu dah tahu tentang kenaikan emas!

2. Orang yang dah tahu tentang pelaburan emas.

– dah tahu tapi tidak membeli emas ( sangat rugi). Diharap pembaca blog saya dah mula menyimpan dan melabur dalam emas dan perak.




3. Orang yang dah membeli emas secara berdikit.

– "Kalau aku tahu harga emas naik banyak macam ni, aku beli banyak-banyak" ayat yg selalu didgr.( memang Rugi banyak la )


4. Orang yang dah membeli emas

-kalau aku tahu dulu aku beli berpuluh ribu.( rugi sikit )


5. Orang yang membeli emas + ejen pengedar emas!!

– sebab aku tahu la aku buat macam ini( berbaloi-baloi )



nak belajar jadi tokey emas yang suksess call /sms 0177675446 Azrul
 

Tuesday, October 5, 2010

TOPAP 1g EMAS 999.9 dan 1oz PERAK 999.9


PAKEJ 1 oz Silver American Eagle & 1g Istanbul Altin Rafinerisi

RM320.00 shj siap delivery!!

ada 5 set 2 set sahaja!!

sms 017-7675446 Azrul

STOK TERBARU UTK SEMUA PENGUNJUNG SETIA


Stok terbaru;

1. 1g IAR 8 kpg  5 kpg 2 kpg- RM190 sekeping

2. 1 oz Silver American Eagle  5 KPG  4 kpg - RM120

3. Set Dirham Kelantan RM646- boleh tempah. stok di tgn habis

4. 1 Dirham 100 pcs  40 kpg 20 kpg RM17/pcs

5. Syiling Bunga Raya 10 gram - RM1490 sekeping -update 15 okt







HUBUNGI 017-7675446 AZRUL




Friday, October 1, 2010

Kisah menjadi pembeli, penyimpan dan akhirnya pengedar Emas dan Perak

Assalamualaikum,


Kepada para pengunjung blog dan para pembeli yang setia dgn blog ini saya ingin mengucapkan ucapan terima kasih yang tidak terhingga atas sokongan anda. Saya doakan agar saya dan anda dapat menyimpan lebih banyak EMAS dan PERAK utk diri dan keluarga. InsyaAllah


Ramai yang bertanya kepada saya bagaimana untuk memulakan perniagaan emas ini? Jawapan saya mudah sahaja. Langkah PERTAMA ialah membeli EMAS dahulu. Ikut kemampuan SIMPANAN anda. Jika simpanan anda mempunyai RM600 anda boleh memulakan dgn membeli 1 Dinar.

Jika simpanan TUNAI anda mempunyai RM3000 anda boleh memulakan dengan membeli 20g Public Gold dan seterusnya... yang penting jika anda ada SIMPANAN TUNAI berubahlah kepada SIMPANAN EMAS kerana InsyaAllah anda tidak akan menyesal.

Saya suka membaca dan mengikuti blog Dr Azizan Osman di mana salah satu kata2 beliau yg sy suka ialah:

"Ramai orang mempunyai produk atau perkhidmatan yang luar biasa di Malaysia ini dan mereka berkobar-kobar untuk memulakan perniagaan mereka. Tetapi disebabkan mereka tidak ada ilmu, mentor dan sistem atau strategi pemasaran yang betul dan berkesan, perniagaan mereka tidak berkembang atau ada yang sehingga tutup dalam masa yang paling singkat! Biar berniaga secara kecil-kecilan tetapi pelanggan datang besar-besaran.”
Dr.Azizan Osman


Kisah menjadi pembeli, penyimpan dan akhirnya pengedar Emas dan Perak

Saya mula menjadi pembeli emas dengan  membeli 1/4 Kijang Emas di Maybanksemasa saya belajar di UPSI tahun 2007 dengan harga RM618. Kemudian saya membeli lagi 1 oz Kijang Emas dgn harga RM2875 pada Okt tahun 2008.

Kemudian tahun 2009 saya membeli 20g daripada Pokli . Seorang master Agent yg sangat baik hati dan rajin membantu para pelanggannya. Disini bermulanya episod kedua iaitu penyimpan emas secara tetap.

Saya memulakan perniagaan emas dengan 1 Dinar keluaran Public Dinar . harga masa itu ialah RM495 . dalam masa yang sama saya berusaha utk mendapatkan pembeli. hehehe tak sangka dlm masa tiga hari harga menjadi RM505 dan saya terus jual kpd rakan sy dgn harga RM505 . wah tiga hari  dpt RM10.. sy rasa seronok pulak. Maka sy try membeli lagi 2 kpg 1 Dinar dgn harga RM505 x 2 dgn En Adam dr puchong. hehe resitnya masih sy simpan..

Sambung esok..

( cerita kedua berjumpa sifu Syukor bin Hashim )
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

al kahfi

Jom ke fanpage kami

There was an error in this gadget