PENGUNJUNG BARU BOLEH MULA DGN KLIK SOALAN LAZIM

Tuesday, March 30, 2010

KOLEKSI DIRHAM PERAK sebagai pasangan DINAR EMAS

Salam ukhuwah dan salam sejahtera , semoga pembaca dalam keadaan sihat walafiat sentiasa. Hari ini sy menambah koleksi Dirham Perak pula setelah lama membeli Dinar Emas. Sejarah Islam telah menunjukkan kepada kita bahawa Dinar(syiling emas) dan Dirham(syiling perak) adalah matawang yang telah digunakan sejak sekian lama sehinggalah berakhirnya Kerajaan Islam Turki
Piawaian menurut berat yang dikenali sebagai Piawaian Khalifah Umar Al-Khattab radiallahu'anhu menentukan iaitu 10 dirham bersamaan dengan 7 dinar. Setiap Dinar mestilah mempunyai berat 4.25 gram emas berketulenan 22 karat (916) dan setiap Dirham mempunyai berat 3 gram perak berketulenan 999.
Koleksi yang terbaru ..10 Dirham

Dinar dan Dirham telah digunakan untuk urusan perniagaan, menabung dan juga untuk membayar zakat (Umar Vadillo 1996).

Wang sejati yang bebas dari spekulasi menandakan bahawa kerajaan juga merdeka dan bebas dari spekulasi. Tiada kemerdekaan tulen selagi tiada mata wang tulen. Maka itu tidak hairanlah ramai pemikir dan cendekiawan Islam meletakkan perkara Dinar dan Dirham sebagai perkara penting dan utama.

Jom mengumpul dirham sebagai koleksi..  kalau nak perak murah boleh beli di Public Silver. rujuk http://publicgold.com.my/
 
Public Silver Price (24 Hours Live)(Last updated 31/03/10 9:05 AM)


                    We Sell         We Buy

1 kilogram RM 2396.00 RM 1917.00

(Inclusive all costs, Ex Penang, Malaysia)
 
HUBUNGI CIKGU AZRUL 0177675446

Sunday, March 28, 2010

KEMPEN 1 DINAR 1 FAMILY

Anda belum memiliki EMAS? sekarang adalah waktu terbaik utk memiliki EMAS.Anda perlu yakin EMAS adalah sandaran anda waktu akan datang.

Anda boleh memiliki 1 Dinar dengan harga yang murah. Sila hubungi saya utk keterangan lanjut..0177675446

Friday, March 26, 2010

AURA AURUM "EMAS" , aura yang cukup POWER utk memilikinya

Anda ingin memiliki emas yang banyak?? saya cadangkan anda BELI sekurang2 1 Dinar atau 1 gram dahulu.. Kemudian auranya akan meresap dalam diri anda..akhirnya anda akan memiliki emas yang banyak..
Saya penyimpan dan pengumpul emas yang bermula dari 1 gram hingga ke 100 gram



















Dari seutas hingga ke berutas-utas





dan menyimpan Emas utk simpanan diri dan keluarga. Ayuh mulakan dgn 1 Dinar 1 Keluarga agar auranya meresap ke satu keluarga..

Anda pasti boleh.. hubungi saya 017-7675446 utk memiliki 1 Dinar atau 1 gram emas..saya akan membantu anda kaedah dan cara memiliki EMAS.. wassalam

Monday, March 22, 2010

Peluang Menjadi Usahawan Emas..tp apa itu EMAS??

Penggunaan dinar emas telah mula disuarakan oleh Dr. Mahathir bin Mohamad Mantan Perdana Menteri Malaysia.

Pada tahun 2001, Dr. Mahathir telah menyuarakan idea mengenai sistem pembayaran berteraskan emas - sistem dinar emas. Ia bertujuan membayar jumlah perdagangan dua negara ataupun berbilang negara sekali gus mengelakkan risiko kerugian di dalam urus niaga mata wang. Dengan kaedah ini emas akan digunakan sebagai media pertukaran dan unit akaun berbanding mata wang negara terbabit.

Harga bagi setiap import dan eksport akan disebut di dalam nilai berat emas.
Proposal ini bertujuan mencari sistem alternatif bagi mengelakkan ketidakpastian situasi ekonomi yang terdedah kepada ancaman manipulasi mata wang dan aktiviti spekulasi.

Untuk memahami kenapa Dr. Mahathir mencadangkan sistem dinar emas, kita perlu melihat kembali kepada krisis mata wang Malaysia yang berlaku pada Julai 1997.

Menyimpan KEKAYAAN di dalam bentuk EMAS akan memberikan ketenangan jiwa kepada penyimpannya. Kita tidak perlu takut kehilangan nilai dalam jangka masa panjang dan juga kita tidak perlu bergantung kepada pengakuan dan jaminan kerajaan mengenai nilai wang kita.

Bagi rakyat Malaysia, bila bercakap tentang wang, maka di dalam minda kita akan terbayang wang kertas Ringgit Malaysia (RM).

Betul tak?

Maklumlah.. celik-celik mata ajer… wang kertas inilah yang kita gunakan hari-hari.

Kita sangkakan inilah wang yang sebenarnya… hmmm… betul ker?
Para pelabur di negara ini kini berpeluang memiliki dinar emas dengan mudah dan pada kos yang lebih rendah melalui kemudahan yang ditawarkan oleh Public Fine Gold International Sdn. Bhd. (Public Gold).

Pengerusi Eksekutif syarikat itu, C.H. Ng berkata, untuk membeli dinar emas seseorang pelabur itu boleh menyemak harga semasa logam itu di pasaran dunia dengan melayari laman web www.publicdinar.com.

EMAS / WANG KERTAS

Tiada susutnilai dan inflasi. Pada zaman Nabi S.A.W., harga seekor kambing adalah sedinar. Pada zaman sekarang pun masih sedinar seekor. Sedinar sekarang adalah lebih kurang RM460.00. (1 Dinar = 4.25gm).

Setiap hari susutnilai. Satu ketika dahulu contohnya, duit Indonesia tidaklah seperti sekarang di mana 100,000 rupiah = RM35.00. Dulu nilainya lebih tinggi.

BERNILAI kerana ia logam.

DIPERNILAI kerana ia kertas yang dicop sahaja.
Mudah, Murah Dan Terjamin.

jom tambah lagi ilmu tentang emas di http://www.jutawanemas.com/ dan di http://www.publicgold.com.my/ banyak lagi yg perlu dipelajari dan di fahami.

Tapi kalo nak info lanjut n mudah sila la sms/call saya 0177675446 utk sesi perbincangan EMAS dan adakah SIMPAN n BISNES EMAS menguntungkan? hihihi fikir2kan la..

Sunday, March 21, 2010

MARI BERSAMA-SAMA MENJADI TOKEY EMAS

Set koleksi Agen Public Gold.

Ayuh bersama2 jadi tokey emas..

call/sms 0177675446 Azrul utk keterangan lanjut..memang berbaloi2..

Wednesday, March 17, 2010

Sekitar Perasmian Wakala Aura Aurum

Big Boss Mr Louis Ng memberi ucapan
En Syukor Hashim
Buku Perasmian Wakala Aura Aurum oleh Mr Loius Ng dan En Syukor Hashim
Depan Wakala Bersama rakan kongsi Yazid, GM Public Dinar En Syukor n Founder PG Mr Louis Ng
Bos Public Jewellery Mr Tan sibuk menunjukkan koleksi Diana Danialle


bergambar dgn banner hehhe
banner ni yg dok dpn restoren anjung masjid..

Wednesday, March 10, 2010

PENGUMUMAN PENTING!!PERUBAHAN TARIKH DAN MASA SEMINAR CELIK ILMU

Salam hormat dan salam sejahtera,

Saya bagi pihak Aura Aurum memohon maaf atas pertukaran TARIKH dan MASA. berikut PINDAAN terbaru:

Tempat : Masjid Jamek Pekan Nenas, Pontian Johor
Tarikh : 14 MAC 2010
Masa : 2:30 -4:30 petang

Untuk makluman saya terpaksa membuat pindaan tarikh ini kerana Pihak Pengurusan PUBLIC GOLD telah bersetuju untuk turut serta dalam seminar ini. Public Jewellery dan Public Silver akan turut di pamerkan pada hari tersebut.

Saya harap tuan-tuan dan puan-puan dapat menghadiri Seminar Celik Emas.

Monday, March 8, 2010

Iklan SEMINAR CELIK EMAS di Pekan Nenas , Pontian pd 13 Mac 2010 ( pinda 14 Mac 2010 )

Isteri: Jom bang pegi seminar celik emas ni..free je..kita dengar En Syukor bagi ceramah ni

Suami : Erm..boleh pegi seminar ni..Abg mesti pergi bersama kawan2 jugak ni. nak sms 017-7675446 utk tempah tempat duduk. harap2 dpt dok depan skali..

Bertempat di Anjung Masjid Jamek Pekan Nenas
Tarikh : 13 Mac 2010  14 MAC 2010
Masa : 10 pagi -12 tghari 2.30 - 4.30 petang


Sejarah Harga Emas

Salam ukhuwah ,
Saya ingin berkongsi sedikit pengalaman dgn rakan2 pembaca blog.
Harga Emas yg di beli 25 ogos 2009..sila lihat harga baik2..dan sediakan kalkulator ditangan anda..

Pada tarikh 24 ogos 2009
Harga Jongkong Emas

 100g RM11,121.00 x 5 kpg = RM55,605.00

Bandingkan HARGA sekarang..klik sini


Adakah anda telah terlambat utk membeli emas?? Saya berpendapat simpanan emas dan perak tiada WAKTU atau TIME FRAME yang perlu diambil kira. Yang penting anda ada sejumlah wang utk membeli Emas.. so kalo cukup modal terus beli dan simpan..jangan nak tunggu harga rendah..takut terus tertinggal ..
Waktu artikel ini ditulis harga emas dah mencecah USD1200 . saya rasa harga emas akan naik lagi penghujung tahun ini ke USD1300.. so kepada yang beli sekang harap bersabar....

Kita tunggu tahun prestasi tahun ini 2010, kemudian 2011 dan akhirnya 2012 ..jom beli emas!!

P/S - kepada yang nak mengetahui dgn lebih lanjut boleh call saya 0137785446

Kita masih awal tahun 2010!
Jumpa tahun  2011 dan 2012!!



hubungi AZRUL 0137785446 utk pertanyaan dan khidmat nasihat


Wednesday, March 3, 2010

Kerjasama Wakala Aura Aurum ASAR , Jutawanemas Trading, Agrobank

Nantikan PERKONGSIAN ILMU EMAS..


Tarikh: 13 Mac 2010 (Sabtu)
Masa: 10.00 pagi - 12.00 tghari

Tempat: Anjung Masjid Jamek Pekan Nenas, PONTIAN
Penceramah: En. Syukor Hashim (jutawanemas.com)
Tempat Duduk : banyak..

Bayaran: FREE OF CHARGE

Aktiviti: Seminar Emas " Menyingkap Pelaburan Emas " - En Syukor bin Hashim

             Taklimat dari Agrobank tentang Ar Rahnu

Untuk pertanyaan, sila hubungi saya,
017-7675446 atau cikguazrul@gmail.com

Monday, March 1, 2010

Jom pakat tambah stok 20g anda



20 g utk dimiliki tgk harga di sebelah ...
sms 0177675446

Kenapa saya memilih emas? beberapa sumber dr laman web

Sumber : http://www.bebas-hutang.com/

Sebelum sy explore lebih berkenaan pelaburan dengan emas fizikal, mari kita sama2 tgk dulu trend harga emas sejak beberapa tahun yg lepas…secara overall, kite tahu harga emas ni naik, tapi bagaimana trend kenaikan ini berlaku?…pada sy, kite kena tahu trend ni supaya projection dan focus kite betul…lagi satu utk memaksimakan profit
Chart kat bawah ni adalah gold price in RM/g bagi 2 tahun yg lalu…kite boleh lihat ade trend turun dan naik, tapi secara overall bagi 2 tahun, kenaikan adalah sebanyak 59.5%

hampir sumer komoditi diniagakan dalam USD…begitu juga gold…jadi ape impaknye kepada RM bile diniagakan dlm USD…Chart kat bawah ni adalah trend gold price in USD/g…jika kite compare dgn chart kat atas tadi, iaitu dlm RM, tak byk beza…dan dlm 2 tahun, kenaikan adalah 53.8%

Chart yg ke-3 ni pula adalah gold price in RM/g bagi 5 tahun yg lepas…tak perlu nak dijelaskan, dah terang2 selepas 5 tahun harga emas naik sehingga 149%…wowow…byk tuh kalau nak compare dgn ASB ke UT ke

Kesimpulan (dgn ilmu yg tak seberapa):
Nak invest dlm gold, rasanya tak rugi…cuma utk short term, 3-6 bln, kena tgk trend…utk memaksimakan profit, dan supaya boleh capai target utk dpt profit dlm 3-6 bln…tapi kalau nak invest for long term, beli bila2 pun tak kesah…dah tentu naik
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

al kahfi

Jom ke fanpage kami

There was an error in this gadget