PENGUNJUNG BARU BOLEH MULA DGN KLIK SOALAN LAZIM

SOALAN LAZIM

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,


 Apa khabar semua? Sudahkah anda memulakan langkah melabur dengan emas? Bagi yang sudah memulakannya anda pasti berpuas hati dan bagi mereka yang berniaga emas anda mungkin memperolehi kepuasan, seronok meniaga emas. Baiklah entry kali ini lebih kepada mereka yang baru nak berjinak-jinak dengan pelaburan emas, oleh itu saya kumpulkan segala persoalan yang sering ditanya, jom kita tengok...

1. Saya tak tau nak mula macam mana.
 Cara nak mula senang sahaja, jika anda ada wang terus beli. Bajet rendah beli 1 dinar dahulu harga pada 27/02/2011 ialah RM651. Jika anda bermodal besar tiada masalah.



2. Apa beza dinar dengan gold bar?
Dinar emas 999 dan gold bar pula emas 999 ( ada 4 jenis 10g, 20g,50g,100g 


Saiz Gold Bar 20gram Emas 999.9 @ 24K


3. Yang mana satu nak beli dinar atau gold bar?
Beli mana-mana pun tak ada masalah janji emas. Kalau yang baru nak mula dan bajet kecil, gold bar tu mungkin mahal. 1 Dinar Syiling Emas 24K berat 4.25g paling byk dibeli. Utk Goldbar 20g plg HOT!


4. Apa beza dinar emas/gold bar dengan barang kemas?
Barang kemas lebih mahal kerana termasuk dengan upah. Nak kata beza ketara tu tak nampak sangat cuma harga.


5. Ok, kalau saya beli 1 dinar lepas 3 bulan nak jual berapa untung?
Emas adalah pelaburan sesuai untuk jangka masa panjang, sekurang-kurangnya 1 tahun baru nampak hasil. Setahun emas dikatakan naik dalam lingkungan 20-30%
HARGA EMAS NAIK SEJAK 5TAHUN YANG LALU




6. Kena zakat tak?
85gram ke atas dan cukup haul selama 1 tahun hijrah.


7. Kalau saya beli nak simpan di mana?
Simpan di tempat selamat, anda lebih tahu jawapannya. Selain itu anda boleh simpan di bank yang menawarkan " Save deposite box "


8. Kalau dah beli, nanti nak jual kat siapa?
Jual balik kepada SAYA just sms 013-7785446 or Jual kepada dealer GCP atau pada sesiapa yang nak beli.


9. Camne nak beli?10. Lock Harga tu apa benda?
Jawapan di sini [ LOCK HARGA]

Berminat nak beli EMAS/PERAK ? ikuti langkah mudah ini

i) Pilih jenis EMAS/PERAK yg anda inginkan:

Bar : 20g, 50g, 100g, 1kg
Coin : 50 g
Dinar : 1 dinar, 5 dinar, 10 dinar
Silver : 250g,500g,1kg

Dirham : 1 Dirham Darul Takzim


ii) Semak harga WE SELL emas yg berkenaan di atas atau layari website: www.gcp.com.my


iii) LOCK harga dgn call/ sms saya :013-7785446

iv) Bank-in bayaran anda di (simpan resit):

Maybank acc : 163028654414
CIMB acc : 07090050903528
(AZRUL SYAHRIZAN BIN AB RAHMAN)

 
v)
INFORM SAYA BILA DAH BANK IN . SILA SMS KE 013-7785446 JUMLAH DAN MASA Saya akan bagi by hand utk sekitar Johor. Or courier it to U at ur own cost.

vi) Sekarang EMAS jadi milik anda.


11. Saiz Dinar dan Dirham besar mana?


1 Dinar Lebih kurang besar duit 5 sen dan 1 Dirham lebih kurang duit 20 sen




12. Macam mana nak jadi dealer? KLIK SINI


a) Kalau nak jadi dealer anda kena ada modal sekurang-kurangnya RM5K++. Apa nak buat dengan RM5K++? Anda boleh pilih apa-apa produk GCP ( dinar emas, gold bar, silver bar dan barang kemas ), semua barang yang anda beli adalah milik anda.


b) setiap belian, anda akan mendapat komisyen sebanyak 5-8%


c) Jika anda menjadi dealer admin Aura Aurum akan menguruskan pendaftaran dan akan memaparkan nama anda di blog ini.


   Kalau ada apa-apa soalan, anda boleh komen di entry ini. Pendek kata jika anda ada duit mulakan sekarang, jangan tunggu harga nak turun. Fast action fast result, selamat melabur emas :)


Admin 
Aura Aurum 

p/s : masih tak faham?? jgn malu jgn segan SMS or call saya:
Azrul Syahrizan Ab Rahman
013-7785446 
 Posing dgn Sifu Syukor Hashim ( http://www.jutawanemas.com/ )

Selamat Menyertai GCP - bersama Pengarah Urusan GCP En Shamsul Anuar




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

al kahfi

Jom ke fanpage kami

There was an error in this gadget