PENGUNJUNG BARU BOLEH MULA DGN KLIK SOALAN LAZIM

Friday, April 30, 2010

Soalan CEPU EMAS yang selalu sangat ditanya..

Saya selalu di tanya 3 soklan ini bila dihubungi di talian 017-7675446 iaitu:

1. Macam mana nak beli emas?


2. Ape nak buat dengan emas yang kite beli?

3. Macam mana dapat keuntungan dengan emas?

Maka ini antara jawapan stantard yang saya jawap. Harap puas hati . kalo nak lebih lanjut just klik sini
http://www.rahsiaemas.com/index.php?ref=cikguasar

Jawapan soalan 1. Macam mana nak beli emas?

Emas boleh dibeli di banyak tempat seperti kedai emas, internet, blog dan banyak lagi medium mendapatkan emas. Cuma yang membezakan ialah bagaimana mendapatkan emas dengan harga yang terbaik dan boleh menjual semula dengan harga yang terbaik. Kedai emas menjual emas pada harga semasa + upah dan membeli semula emas kita dengan spread 20% - 40% lebih rendah dari harga semasa pasaran emas. Walaupun kita telah menyimpan emas bertahun lamanya, kemudian kita disembelih 20% - 40% oleh tokey kedai emas bila nak jual semula.


Alternatifnya saya cadangkan supaya kita mendapatkan emas dari Public Gold & Public Dinar yang mempunyai agen pengedar di seluruh Malaysia. Saya merupakan salah seorang agen yang sah untuk dihubungi bagi mendapatkan emas. Emas yang diniaga mendapat pengesahan ketulenan dari Assayer dan jaminan beli balik emas dengan harga belian cuma 5% - 6% spread harga.

Gambar 20gram EMAS 999 dan 1 Dinar EMAS 916 seberat 4.25gram

Harga semasa utk 20g sila tengok harga WE SELL di kolum  kanan blog ini.
EMAS PUBLIC GOLD UTK DIJUAL tgk harga dibawah

dan
Harga semasa utk 1 dinar sila tengok harga WE SELL di kolum kanan blog ini.

EMAS PUBLIC DINAR UTK DIJUAL tgk harga dibawah





JAWAPAN soalan 2  dan 3 esok sambung ESOK ...

Thursday, April 29, 2010

Untuk Berjaya Dalam EMAS

Untuk Berjaya anda Perlu Ada


ORANG yang berjaya.

MENTOR atau guru

ILMU atau maklumat.

SISTEM yang sudah berjaya
 
Maka hubungi saya 0177675446

Friday, April 23, 2010

Bersedekahlah walau hanya 1 Daniq Dirham

1/6 Dirham (Daniq)


1. Spesifikasi Koin:

Bahan : Perak Murni (99.95%)

Berat : 0.496 gram

Garis Tengah : 15 mm

2. Tampak Penampang:

a. Sisi Muka (Obverse)

Gambar Ka'bah dalam perspektif, dengan sebagian kiswah terangkat, dengan marka berat (0.496 gr), satuan (1 Daniq Dirham) dan identitas Baitul Mal Nusantara.

b. Sisi Belakang (Reverse)

Kalimat Tauhid: La illaha illa Allah, Muhammad Rasulullah, dengan sembilan bintang pada tepi lingkaran, dan tahun emisi 1431 H.

c. Sisi Luar

Bergerigi

Monday, April 19, 2010

Ada apa pada EMAS dan PERAK?

Salam sejahtera, hari ini saya memilih artikel dari beberapa website untuk dikongsi bersama :

1. Kenapa anda perlu simpan emas . klik sini http://jutawanemas.com/v1/kenapa-emas/

2. Bagaimana memulakan pelaburan emas anda? klik  sini http://jutawanemas.com/v1/pelaburan-emas/bagaimana-saya-nak-mulakan-pelaburan-emas/

3. Bagaimana membuat keuntungan dengan pelaburan emas? klik sini http://jutawanemas.com/v1/gold-article/keuntungan-lumayan-melalui-jual-beli-emas-part-1/

4. Saya turut menjual koleksi Dinar Emas. Harga 1 Dinar, 5 Dinar dan 10 Dinar klik sini http://www.publicdinar.com/

5. Kalo berminat dengan Koleksi Jongkong Emas dan ingin membeli rujuk sini http://publicgold.com.my/

6. Saya ada menjual koleksi Dirham Perak. harga 1 Dirham promosi RM20. Harga semasa rujuk http://www.publicdirham.blogspot.com/

7. Inginkan ilmu pelaburan emas dengan pantas tanpa perlu membaca semua artikel di blog ini? Dapatkan ebook Menyingkap Rahsia Pelaburan Emas (klik sini) http://www.rahsiaemas.com/index.php?ref=cikguasar

8. Kepada yang ingin tahu lebih lanjut sila sms/call utk sesi perbincangan face to face dan melihat koleksi DINAR EMAS dan DIRHAM PERAK di talian 017-7675446 Azrul

Wednesday, April 14, 2010

10 Dinar dan 1g POh kong

tgh mencari buyer yg nak beli 10 Dinar dan 1g Poh KOng ni.. berminat sms 0177675446

Tuesday, April 13, 2010

HOBI BARU..Jom join KELAB GELANG EMAS


Presiden : Azrul Syahrizan bin Ab Rahman
Naib presiden: Nor Azleenda bin Razali
AJK: Azfar Syahmi
Ahli : Sesiapa yang memiliki KOLEKSI gelang lipan..
Kelebihan : Boleh tukar2 idea utk tmbhkan gelang lipan dan tukar2 koleksi gelang lipan..

3 Utas

Sunday, April 11, 2010

Kisah 1 Dinar RM212 sahaja dan HAJI dengan simpanan Dinar

Semalam mencari ilham tentang pelaburan emas . dah lama dah tak blog walking smlm takde keje sambil tgk bola gi jalan2 di alam siber ni ...dan terbaca keratan akhbar ni..fuh.. jom baca sama2...dan fikir sama2...tahun 2004 RM212 =  1 Dinar ( klik gambar utk besarkan )
then godeh lagi jumpa pulak bab simpanan dinar dan Haji..( klik gambar utk besarkan )

Kos HAJI 2010?
Ini kiraan tahun 2009.Pendaftaran Pakej Haji 2009M/1430H pada tahun ini dibuka sekarang.
Pakej-pakej yang ditawarkan adalah seperti berikut :
7/11-17/12 KT AWAL (42hari) RM17,880
17/11-28/12 KT AKHIR (42hari) RM16,980
( sumber : http://hajiumrahziarah.wordpress.com/pakej2-2009/pakej-haji-2008m1429h/ )
 
Kos haji meningkat setiap tahun tu 
( sumber : http://www.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2009&dt=0520&pub=Utusan_Malaysia&sec=Dalam_Negeri&pg=dn_27.htm )

Haji ialah mengunjungi Baitullah di Mekah dalam Bulan-bulan Haji dengan mengerjakan Rukun-rukunnya seperti Wukuf, Tawaf, Saie dan lain-lain. Ia difardhukan Allah pada Tahun 5 Hijrah keatas setiap orang Islam, lelaki dan wanita yang berakal, baligh dan berkemampuan. Haji adalah salah satu 5 Rukun Islam. Firman Allah swt bermaksud, “Dan sempurnakanlah Haji dan Umrah kerana Allah” (Al-Baqarah:196). “Dan untuk Allah, wajib ke atas manusia mengerjakan Haji di Baitullah (Kaabah) bagi sesiapa yang mampu sampai ke sana. Barangsiapa yang engkar, maka Allah Maha Kaya (tidak memerlukan) dari semesta alam” (Ali Imran:97). Sabda Rasulullah saw bermaksud, “Haji yang Mabrur, tiada balasan baginya selain Syurga”.

Kesimpulan,
Mari kita menyimpan 1 Dinar dengan harga RM557 ( 9 April 2010 ) mulai hari ini dan simpan setahun 2 kpg.
 
Mudah2an kita dapat mengerjakan Rukun Islam ke 5 pada tahun 2015..Amiin.. JOm pegi haji tahun 2015  dgn 10 Dinar !!!



 
Anda berminat simpan Dinar Emas boleh hubungi AZRUL 017-7675446.

Thursday, April 8, 2010

Tuesday, April 6, 2010

USAHAWAN EMAS DAN PERAK

Saya ingin menawarkan kepada rakan2 yang mengunjungi web ini utk mula mengumpul koleksi emas dan kalau harga emas naik boleh la jual pulak..
Public Gold telah membuka peluang menjadi agen kepada mereka yang berminat dengan modal yang minima.
Sekarang, dengan modal RM38 xxx++ anda sudah boleh menjadi agen Public Gold dan boleh mulakan perniagaan emas anda sendiri.
RM38 xxx++ tersebut anda akan mendapat 7 jenis produk Public Gold iaitu:
1. Gold Bar 20 gram x 1 keping

2. Gold Bar 50 gram x 1 keping

3. Gold goin 50 gram x 1 keping

4. Gold Bar 100 gram x 1 keping

5. 1 Dinar x 1 keping

6. 5 Dinar x 1 keping

7. 10 Dinar x 1 keping

Selain itu anda akan mendapat aksesori-aksesori ini:
1. Kotak kayu untuk mengisi emas (gambar bawah)

2. T-shirt Public Gold

3. Profil Korporat Public Gold

4. DVD Korporat Public Gold

p/s: RM38 xxx itu tak fixed. Kos menjadi agen bergantung kepada harga emas. Kalau harga emas turun maka kos jadi agen pun akan berkurangan. Kalau emas naik, maka kos jadi agen pun akan naik
Jika berminat, hubungi saya. 0177675446 Azrul
Jika anda berminat menjadi agen Public Gold, anda boleh hubungi saya dengan menghantar pertanyaan  ataupun letakkan di bahagian komen.

Saya amat gembira sekiranya dapat membantu anda menjadi usahawan emas yang berjaya.

Kalau nak berbincang mengenai perkara ini dalam forum, saya amat mengalu-alukan. Banyak benda kita boleh berkongsi di sana.
Apa tunggu lagi, rebutlah peluang ini sekarang!

Monday, April 5, 2010

READY STOK DIRHAM .. KOLEKSI DIRHAM PERAK PENEMAN DINAR EMAS

Koleksi 300 Dirham ( 1 , 2 , 5 dan 10 Dirham )
Stok 10 Dirham 13 keping
Stok 2 Dirham lagi 15 kpg jer..

Kenapa saya simpan Dirham? kerna Dirham diperbuat dari PERAK 999 so,
masih belum terlambat untuk menyimpan perak sebagai aset pelaburan yang anti-inflasi dan tidak susut nilai di makan masa sementara harganya yang masih sangat rendah sekarang ini berbanding emas yang tidak mustahil harganya akan melambung tinggi di waktu semua orang beralih kepada perak kerana harga emas sudah terlalu mahal dan sukar untuk didapati.Walaupun tidak mungkin boleh menandingi kehebatan emas akan tetapi sekarang ini adalah peluang dan masa yang terbaik anda untuk memiliki dan menyimpan perak dikala harganya masih murah. hubungi 0177675446 utk Koleksi Dirham

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

al kahfi

Jom ke fanpage kami

There was an error in this gadget